Консултации

Всеки ветеринарен лекар от екипа на VAS-VET ще се радва да бъде полезен с информация за грижите за Вашия любимец. Ще отговорим на всички Ваши въпроси. Нашите клиенти, които посещават сайта и страницата ни във Facebook , ще имат достъп до информация за по-често срещани проблеми и често задавани въпроси с нашите отговори.

Прегледи, профилактика и лечение

Профилактиката е ключът към ранното откриване на различни заболявания или склонност към тях.В голяма степен тяхното ранно откриване е гаранция за успешно лечение ,което икономисва грижи и средства на собствениците. Следете в нашия сайт за дните на профилактика, през които ще бъде направен пълен преглед на Вашия любимец напълно безплатно!

Вътрешни болести

Разнообразието от съвременни методи за диагностика и модерната апаратура, съчетани с опита на лекарите в клиниката, позволяват ранното откриване и поставяне на точна диагноза за всяко едно заболяване при домашните любимци.

Ехограф

Ехографското изследване е ценен диагностичен метод, с помощта на който се визуализират различни органи, структури, тъкани и патологични процеси. С помощта на ехографското изследване могат категорично да бъдат диагностицирани заболявания като: пиометра (гнойно възпаление на матката), патологична бременност, уролитиаза, холелитиаза (жлъчнокаменна болест), туморни образувания, сърдечни проблеми и редица други. Чрез ехографското изследване може да се потвърди или отхвърли наличие на бременност на 22-я ден.

Физиотерапия

Физиотерапията е много ценно и абсолютно безвредно помощно средство при лечението на редица ортопедични,неврологични и дерматолочигни заболявания.

Клинична лаборатория

Обективното наблюдение и контролът на непрекъснато протичащите сложни процеси в животинското тяло се осигурява единствено чрез медицинската диагностика, в която над две трети се пада на лабораторната диагностика. В случай на заболяване или опасност от появата на такова, е изключително важно своевременно да се извършат изследванията, назначени от ветеринарен лекар. Лабораторната диагностика осигурява необходимата информация за:
 1. изясняване на причините за възникване на заболяването
 2. ранна диагноза
 3. контрол на динамиката на болестния процес
 4. ефекта от провежданото лечение
 5. степента на възстановяване на здравето
 6. ефективна профилактика.
Ветеринарна клиника VAS-VET разполага със следната апаратура:
 • Апарат за кръвна картина
 • Апарат за биохимичен анализ
 • Изследване на урина
 • Фекално изследване
 • Бързи тестове
 • Кожна проба и посявка за дерматофитоза
 • Титър на антитела бяс + международен паспорт
 • Изследване за хиперадренокортицизъм

Хирургия

Думата хирургия е от гръцки произход и означава „ръкоделие“, „занаят“, „майсторство“. Наименованието е произлязло от това, че в древни времена хирургът е извършвал абсолютно всичко с ръка.

В днешно време основните задачи на хирургията са: извеждане на животните от критични състояния, възстановяване на анатомичната и функционалната цчялост на органи и системи провеждане на профилактични операции.

Стоматология

Над 80% от домашните любимци на възраст 3 или повече години са засегнати от проблеми със зъбите и венците. Причината за това е натрупване на зъбна плака. Зъбната плака се минерализира,като се свързва с калция, съдържащ се в слюнката и се превръща в зъбен камък. С течение на времето се намесва бактериална инфекция, която предизвиква възпаление на венците, лош дъх и в последствие загуба на зъби.

Рискови фактори за появата на този проблем са възрастта, меката храна, липсата на грижи за зъбите, метаболитни заболявания-уремия и диабет, автоимунни заболявания. Предразположени към натрупване на зъбна плака са кучетата от малките породи.

Офталмология

Офталмологията е клон от медицината, който се занимава с болестите на зрителния анализатор и с лечението им. Зрителният анализатор е елемент с фундаментална функция за адаптацията на живия организъм.

Анестезиология

Анестезиологията е дял от медицината, решаваща проблемите на борбата с болката, която съпътства почти всички болестни процеси, много лечебни и диагностични процедури, и всички травми - механични, термични, химични и т.н. Анестезиологията разработва и прилага методите на обезболяване, мускулното отпускане, промяна в съзнанието и потискане на нежелани ефекти, с цел извършване на различни диагностични и лечебни намеси. Успоредно с анестезиологията се развива и реанимацията - науката за възвръщането към живота на пациенти, намиращи се в крайно тежко, критично състояние, на границата между живота и смъртта.

Ние разполагаме с апартура за инхалационна анестезия. Тя дава възможност чрез подаване на газова смес да бъдат извършени редица оперативни намеси, при минимален риск за пациента.

Микрочипиране

Според изискванията на Директива 998/2003 г. на Европейския съюз всички домашни любимци подлежат на задължителна идентификация (татуировка или поставяне на електронен микрочип). Поради предстоящата забрана за татуиране на домашните животни, се препоръчва електронно маркиране. Микрочипът е затворен с капсула от специално биологично покритие - напълно безвредна за вашия любимец. Всеки чип съдържа уникален идентификационен номер, който не може да бъде променян. Имплантирането става подкожно чрез специална спринцовка и е напълно безболезнено за домашния любимец. Манипулацията се извършва от ветеринарен лекар. Веднъж имплантиран, чипът остава под кожата до края на живота. Номерът (кодът) на микрочипа може да бъде разчетен с електронно четящо устройство. Стикер със съответният номер се залепва на една от първите страници от паспорта на животното.

———– ——— ———- ————- ———- ———- ——— ——— ——— ——— ——— ——— ——— ——— ———– ———- ———- ————